Σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ζητεί από τον Τσίπρα ο Λεβέντης

Σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ζητεί από τον Τσίπρα ο Λεβέντης

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, απέστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λεβέντης διατύπωσε εχθές το ίδιο αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όμως ο κ. Παυλόπουλος τον είχε παραπέμψει στον πρωθυπουργό, εξηγώντας του ότι μόνο εκείνος είναι θεσμικά και πολιτικά αρμόδιος να ικανοποιήσει το εν λόγω αίτημα.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του ο κ. Λεβέντης, μεταξύ άλλων, ζητεί από τον πρωθυπουργό πριν υπογράφει την οποιαδήποτε αξιολόγηση ή συμφωνία, να ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με νέα σύνοδο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, επισημαίνει πως εάν δεν το πράξει, θα είναι εκτεθειμένος ενώπιον του λαού και της ιστορίας.

Ακόμη, κάνει ειδική αναφορά στις πρόσφατες αποκαλύψεις WikiLeaks, σημειώνοντας μάλιστα ότι πιστεύει πως «οι σχέσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ διαταράχθησαν ανεπανόρθωτα από την υποκλοπή των συνομιλιών των ξένων αποστολών και τώρα κινδυνεύει η χώρα να αντιμετωπίσει σκληρότερα μέτρα και ένα κλίμα δυσπιστίας στις σχέσεις της με τους δανειστές».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Λεβέντη:

«ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Κυβέρνησης

Κ. Αλέξη Τσίπρα

Αθήνα, 05.04.2016

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στις 4 Απριλίου, απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με την οποία του ζητούσα την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την προεδρία Του.

Στην επιστολή μου αυτή, εξηγώ για ποιους λόγους ζήτησα κάτι τέτοιο. Ο κ Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην απάντησή Του, με παρέπεμψε σε Εσάς γιατί θεωρεί πως το αίτημά μου μόνον Εσείς είστε θεσμικά και πολιτικά αρμόδιος να το ικανοποιήσετε.

Ενθυμείστε κ. Τσίπρα, ότι στην τελευταία σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησα επίμονα πλην του προσφυγικού, να συζητηθεί και το ζήτημα της οικονομίας της χώρας ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης την οποία υποθέτω ότι και Εσείς, θεωρείτε κρίσιμη προϋπόθεση για την παραμονή μας στο Ευρώ και για την επίτευξη σχέσεων συνεργασίας με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Θεωρώ κ. Πρόεδρε, ότι οι σχέσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ διαταράχθησαν ανεπανόρθωτα από την υποκλοπή των συνομιλιών των ξένων αποστολών και τώρα κινδυνεύει η χώρα να αντιμετωπίσει σκληρότερα μέτρα και ένα κλίμα δυσπιστίας στις σχέσεις της με τους δανειστές.

Στη σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών αρνηθήκατε όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί την ικανοποίηση της πρότασής μου αυτής και βαδίζετε προς μία συμφωνία και οδηγείτε εσείς ως Πρωθυπουργός τη χώρα σε δεσμεύσεις που σίγουρα θα αποτελούν μεγαλύτερο αλυσοδέσιμο για τον ταλαιπωρημένο από εξαετίας από τα μνημόνια ελληνικό λαό.
Θεωρώ, ότι έχετε χρέος πριν υπογράψετε την οποιαδήποτε αξιολόγηση ή συμφωνία να ενημερώσετε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με νέα σύνοδο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εάν δεν το πράξετε, θα είστε εκτεθειμένος ενώπιον του λαού και της ιστορίας.

ΥΣ. Σας επισυνάπτω, αντίγραφα της επιστολής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και της απάντησής Του προς εμένα.
Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων»

Βασίλειος Λεβέντης».Σχόλια