Συγκλονιστική μαρτυρία από τη νέα τραγωδία στη Λέσβο: «Μας οδήγησαν στο θάνατο»

Συγκλονιστική μαρτυρία από τη νέα τραγωδία στη Λέσβο: «Μας οδήγησαν στο θάνατο»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από τη νέα τραγωδία, ανοιχτά της Λέσβου, όπου ναυάγησε σκάφος με πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ένα πεντάχρονο κοριτσάκι και να αγνοούνται γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, όλα ξεκίνησαν όταν σταμάτησε ξαφνικά η μηχανή και οι επιβαίνοντες στο μικρό σκάφος διαπίστωσαν πως είχαν τελειώσει τα καύσιμα. «Προσπαθήσαμε να βρούμε ένα ντεπόζιτο που υπήρχε κρυμμένο στο σκάφος. Εμπαιναν πολλά νερά και προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε αλλά δεν μπορέσαμε. Οταν βρήκαμε το δοχείο ήταν αργά και είχαμε βάλει τόσα νερά που το σκάφος αναποδογύρισε», είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ o Αλί Γιουνίς, ένας από τους διασωθέντες.

«Μια γιατρός από τη Συρία ήταν μέσα στη μικρή καμπίνα με τη μητέρα της και το παιδί της που ήταν βρέφος. Τους είπαμε να βγουν αλλά δεν το έκαναν γιατί φοβόντουσαν. Εμειναν μέσα εγκλωβισμένες μόλις αναποδογύρισε η βάρκα», είπε ακόμη ο πρόσφυγας που διασώθηκε από το ναυάγιο, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον έξι αγνοουμένων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

«Βρεθήκαμε όλοι στο νερό χωρίς τηλέφωνα και με όλα μας τα πράγματα να έχουν χαθεί. Δύο από εμάς προσπάθησαν να κολυμπήσουν για να φέρουν βοήθεια. Τελικά βρήκαν έναν από αυτούς και μετά ήρθε το σκάφος του λιμενικού και μας έσωσε. Μείναμε έξι ώρες μέσα στο νερό και ευχαριστούμε τους ανθρώπους που μας έσωσαν. Πληρώσαμε 2.800 δολάρια ο καθένας για μας δώσουν ένα πιο ασφαλές σκάφος και όχι μια φουσκωτή βάρκα. Μας οδήγησαν όμως στο θάνατο με ένα σκάφος που δεν είχε ούτε καύσιμο και βούλιαξε αμέσως», είπε ακόμη ο Αλί Γιουνίς.

 

 Σχόλια