Συγκρατημένη αισιοδοξία από την Ευρώπη για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Συγκρατημένη αισιοδοξία από την Ευρώπη για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Ανάμεικτα είναι τα μηνύματα που φτάνουν από το εξωτερικό, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, και το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όπως σημείωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε μία μετριοπαθή, για τα δεδομένα του, δήλωση, μια ζημιά για την Ελλάδα θα ήταν ζημιά και για τη Γερμανία, ενώ επεσήμανε ότι «Η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθειά μας».

Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις ελληνικές απαιτήσεις για γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε τα σχετικά αιτήματα «ανοησίες», ενώ πρόσθεσε ότι «Ούτε η τρόικα, ούτε η Γερμανία οφείλονται ευθύνονται για την κατάσταση της Ελλάδας».

Αισιόδοξος αλλά συγκρατημένος εμφανίστηκε σήμερα και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, μετά τη συνάντησή τους, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος από την τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το θέμα της Ελλάδας.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup έδειξε να αποκλείει άμεση συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, σημειώνοντας ότι δεν αναμένει κάποια σημαντική εξέλιξη στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά υπάρχουν ακόμη «πολλά ζητήματα προς επίλυση».

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι ΕΚΤ και ΔΝΤ, συντονίζουν τις δράσεις τους για την εξεύρεση μίας λύσης για την Ελλάδα, ωστόσο συμφώνησε με τον κ. Ντάισελμπλουμ, ότι δε «βλέπει» συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες.Σχόλια