Συγκρατημένος ο Τσακαλώτος: Θα δούμε πώς θα πάει η συζήτηση για το χρέος

Συγκρατημένος ο Τσακαλώτος: Θα δούμε πώς θα πάει η συζήτηση για το χρέος

Συγκρατημένος σε ό,τι αφορά στις προσδοκίες του για την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017.

«Η συζήτηση για το χρέος νομίζω συνεχίζεται. Πάρα πολλοί παίχτες δουλεύουν γι’ αυτή τη λύση. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει να μην δοθεί. Θα είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία μετά ότι “δεν θα πάμε καλά”. Θα δούμε πώς θα πάει αυτή η συζήτηση, αλλά νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να το παλέψουμε αυτό, και να είναι ένα αντιστάθμισμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος, διέψευσε τις εκτιμήσεις που φέρουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητά και τέταρτο μνημόνιο προκειμένου να συμμετέχει στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το αν θα ακολουθήσει στο υπάρχον πρόγραμμα.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε σημαντικές τις διαπραγματεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις που ξεκινούν με την δεύτερη αξιολόγηση και ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει «με ποιον είστε, με το ΔΝΤ που λέει για διάλυση των εργασιακών σχέσεων ή με την κυβέρνηση, που είναι υπέρ της προστασίας;».Σχόλια