Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ ενόψει της ετυμηγορίας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ ενόψει της ετυμηγορίας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, επί του θέματος, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, να γίνεται η αφορμή για τα… νέα «επεισόδια».

Η ΝΔ αρχικά έκανε λόγο για ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας «προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παπά για την ακύρωση του διαγωνισμού». «Είμαστε βέβαιοι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Η απάντηση ήρθε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας δήλωσε επί λέξει ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα τη σεβαστεί απολύτως».

«Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο Τύπου των καναλαρχών», τόνισε το Μαξίμου.

Συνέχεια στο θέμα έδωσε ο εκπρόσωπος τη ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος σχολίασε σχετικά ότι «ο κ. Τσίπρας, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται στη δεινή θέση να αναγκάζεται να διαψεύσει τον εαυτό του».

«Όμως, αυτό που είπε χθες δεν αλλάζει. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε: “Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Δε δίνω ούτε μια πιθανότητα”», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμη, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η εν λόγω δήλωση είναι ωμή, δημόσια παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και όλα τα άλλα είναι φτηνή προπαγάνδα.

«Ωρύεται από το πρωί η Νέα Δημοκρατία, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες», απάντησε το Μαξίμου.

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού πρόσθεσε ότι «Αντιλαμβανόμαστε ότι το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί παρέμβαση στην Δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», μνημονεύοντας δήλωση του προέδρου της ΝΔ σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: «Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος».

«Περιμένουμε πύρινη καταγγελία από το γραφείο τύπου της ΝΔ εναντίον του αρχηγού τους», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου το πρωθυπουργού.Σχόλια