Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε σε δηλώσεις του «ανόητο» όποιον ζητά εκλογές, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του κόμματός του για εκλογές.

«Στην πρώτη εμφάνισή του, μετά από 15 ημέρες θερινής αφωνίας, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εκφράσει την ενόχλησή του για τα σενάρια εκλογολογίας που αναφέρουν διεθνή έντυπα και τα οποία ανακυκλώνουν στελέχη της κυβέρνησής του» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι «με ύβρεις και ανοησίες δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις».

«Το άγχος και ο εκνευρισμός του κ. Τσίπρα δεν οφείλονται στα δημοσιεύματα αλλά στα αδιέξοδα που συσσώρευσε η πολιτική του», σημείωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι «Ακριβώς για αυτόν τον λόγο – των άλυτων προβλημάτων και των αδιεξόδων – η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές, για να μπει τέλος στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, και από την οποία δεν μπορεί να μας βγάλει η κυβέρνηση που τη δημιούργησε».

Στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον προσεχή Σεπτέμβρη αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Άρτα, δηλώνοντας ότι «Όποιος σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος».

«Τ’ ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά – σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε, τις ζητάει, δυο φορές ανόητος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το πρωί, σε παρόμοια διάψευση προχώρησε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Real.gr, και αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Η εκλογολογία που συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία και μερίδα των ΜΜΕ έχει καταντήσει γραφική».

«Όταν στελεχώνονται νοσοκομεία, βλέπουν εκλογές. Όταν παίρνονται νέες πρωτοβουλίες στην κοινωνική πολιτική, ξαναβλέπουν εκλογές. Ακόμη κι όταν γίνεται υπουργικό συμβούλιο (πράγμα άγνωστο για την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ) το θεωρούν προμήνυμα εκλογών» πρόσθεσε η ίδια.

 

 Σχόλια