Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τον Στ. Παπασταύρου

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τον Στ. Παπασταύρου

Νέο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. διαφάνηκε σήμερα, κατόπιν δημοσιεύματος του περιοδικού «Επίκαιρα» σχετικά με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας, και τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου.

Με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η κ. Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι είχε εταιρική σχέση με τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «αθλιότητα» και «συκοφαντία».

«Μπροστά στα ολέθρια αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τους Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και το παρασύστημά τους, εξελίσσονται από συνώνυμο της εξαπάτησης και του ψέματος σε συνώνυμο της λασπολογίας και της χυδαιότητας» σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία, «τη στιγμή που παρουσιάζονται στοιχεία για εταιρική σχέση συνεργασίας μεταξύ της συζύγου του προέδρου της Ν.Δ. και του αποδεδειγμένα φοροφυγά κ. Παπασταύρου, τα δελτία ειδήσεων προτιμούν να μιλούν για το καρναβάλι του Ρίο».

«Προφανώς η λυσσαλέα προσπάθεια της Ν.Δ. να μπλοκάρει τη διαδικασία κανονικής και διαφανούς αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών πρέπει κάπως να ανταποδοθεί. Και προφανώς η Ν.Δ. αρχίζει από την αρχή: στηρίζοντας σιωπηρά τη φοροδιαφυγή» κατέληξε.

Η ανακοίνωση του περιοδικού «Επίκαιρα»

Το δημοσίευμα των «Επικαίρων» που αφορά στην εταιρική σχέση της κυρίας Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι και του κυρίου Σταύρου Παπασταύρου είναι απόλυτα έγκυρο και αξιόπιστο και βασίζεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα, όπως είναι τα ΦΕΚ.

Είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία να επιδιώκει με ανακοίνωσή της, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανοίκειους χαρακτηρισμούς, τη φίμωση του Τύπου και να υπερασπίζεται την ελευθεροτυπία μόνον όταν λειτουργεί υπέρ της.

Καλούμε οιονδήποτε θεωρεί ότι θίγεται αδίκως από το δημοσίευμα να σπεύσει στη Δικαιοσύνη.

Η δημοσιογραφία οφείλει να είναι ανεξάρτητη και έντιμη και τα «Επίκαιρα» το έχουν αποδείξει εμπράκτως στη μακρόχρονη πορεία τους.

 Σχόλια