Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ κατά του νέου μισθολογίου

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ κατά του νέου μισθολογίου

Κάλεσμα στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος κατά του νέου μισθολογίου απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, με τελικό προορισμό τη Βουλή, όπου σήμερα ψηφίζεται το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.

«Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο κινείται απόλυτα στη μνημονιακή επιταγή σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με το μισθολόγιο του 2011 και συνέχισε η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει «το νέο μισθολόγιο βάζει για πολλά χρόνια στο «ψυγείο» τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο και ακυρώνει τα όποια μισθολογικά οφέλη θα προέκυπταν από το ξεπάγωμα των μισθών από 1/1/2016. Σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική πολιτική του 3ου μνημονίου, με τη φοροεπιδρομή, την ακρίβεια (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, κλπ) και την αύξηση των κρατήσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεχίζει να βαθαίνει τη λιτότητα».

Προσθέτει επίσης ότι «για τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους βρίσκεται ζεστό χρήμα για ανακεφαλαιοποιήσεις και επιχορηγήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα υποστούν πάγωμα μισθών, μείωση των εισοδημάτων τους και της αγοραστικής τους δύναμης για πολλά χρόνια».

Σχόλια