Σύλληψη 19χρονης που στρατολογούσε μαχητές του ΙΚ στην Ισπανία

Σύλληψη 19χρονης που στρατολογούσε μαχητές του ΙΚ στην Ισπανία

Στη σύλληψη μιας νεαρής γυναίκας «που φέρεται να έκανε κατήχηση, να στρατολογούσε και να προσέφερε υλικοτεχνική υποστήριξη» στο Ισλαμικό Κράτος, προχώρησαν οι αρχές της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, η 19χρονη γυναίκα που συνελήφθη στο Φιγκέρες της βορειοανατολικής Καταλονίας, φέρεται να προσέγγιζε δυνητικούς μαχητές, ενώ στις αρμοδιότητές της ήταν το να δίνει πληροφορίες σχετικά με επαφές και να ενημερώνεται για τα ασφαλή δρομολόγια αναφορικά προς τις περιοχές που ελέγχει το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους).

Ακόμη, παρείχε και συμβουλές σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να τηρήσουν οι επίδοξοι μαχητές κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών.

Παράλληλα, η 19χρονη προωθούσε την ιδεολογία και την τρομοκρατική δράση του Ισλαμικού Κράτους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, διατηρώντας σχέσεις με «πρόσωπα με λογαριασμούς όπου προβάλλονταν εξτρεμιστικές ιδέες» προκειμένου να αναπτύξει το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία συνέλαβε επίσης το Σάββατο μια νεαρή Μαροκινή ηλικίας 18 ετών, που κατηγορείται ότι ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Συρία με στόχο να ενταχθεί στην οργάνωση.Σχόλια