Σύλληψη 37χρονου κτηνοτρόφου για τη μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική, που κατέκαψε πάνω από 3.000 στρέμματα δασικής έκτασης

Σύλληψη 37χρονου κτηνοτρόφου για τη μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική, που κατέκαψε πάνω από 3.000 στρέμματα δασικής έκτασης

Στη σύλληψη ενός άνδρα που θεωρείται υπαίτιος για τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη σε δασική περιοχή στην Κομίτσα Χαλκιδικής, μεταξύ Νέων Ρόδων και Ουρανούπολης, στο δήμο Αριστοτέλη, προχώρησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για 37χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος παραπέμφθηκε ήδη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου, κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Κεντρικής Μακεδονίας, υπηρεσίας που υπάγεται στην Πυροσβεστική, έφτασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο συλληφθείς προκάλεσε από αμέλεια τη φωτιά κατά την εκτέλεση εργασιών στην ύπαιθρο.

Ο ίδιος, ωστόσο, μέχρι στιγμής αρνείται την κατηγορία.

Την ίδια ώρα, υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην Κομίτσα, ενώ επί τόπου παραμένουν για προληπτικούς λόγους έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά έκανε στάχτη πάνω από 3.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν προχωρήσει και στη σύλληψη ενός 55χρονου για τη φωτιά που σημειώθηκε την Τετάρτη στο στην περιοχή Λιοκάντριζα, στο σκοπευτήριο Μαλακάσας.

Ο 55χρονος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση και έχει έχουν παραπεμφθεί στις εισαγγελικές Αρχές.


Σχόλια