Σύλληψη 39χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Σύλληψη 39χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Στη σύλληψη ενός 39χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προχώρησε εχθές η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης, έγινε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, για εντοπισμό πέντε ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που έγινε, καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στον 39χρονο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι 39χρονου, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ηλεκτρονικός υπολογιστής και ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο, κινητό τηλέφωνο, εσωτερικός σκληρός δίσκος, εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB κάρτα αποθήκευσης και πλήθος αρχείων (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Σχόλια