Σύλληψη αντιπροέδρου σκοπευτικού συλλόγου για παράβαση του νόμου περί όπλων

Σύλληψη αντιπροέδρου σκοπευτικού συλλόγου για παράβαση του νόμου περί όπλων

Ένας 60χρονος Έλληνας, αντιπρόεδρος Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου και υπεύθυνος μεταφοράς πυροβόλων όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων, συνελήφθη στην Καισαριανή κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών ο 60χρονος τουλάχιστον από τις 6-2-2016 έως τις 23-3-2016, χρησιμοποιώντας παρανόμως πυροβόλα όπλα και αντίστοιχα φυσίγγια αυτών, προέβαινε στη διεξαγωγή σκοπευτικών αγώνων-προπονήσεων, διαθέτοντας σε σκοπευτές τουλάχιστον -9.850- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αποκομίζοντας παράνομα το χρηματικό ποσό των -3.350- ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε η άδεια λειτουργίας του ανωτέρω σκοπευτικού συλλόγου είχε λήξει την 1-2-2016, ενώ ο Πρόεδρος αυτού είχε αποβιώσει και όλοι οι ανωτέρω εμπλεκόμενοι, αν και γνώριζαν τα προαναφερόμενα στοιχεία, συνέχισαν την λειτουργία του Συλλόγου, χωρίς να προβούν στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται, τόσο για την ανάκληση της αδείας, όσο και για την αλλαγή της συνθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του βρέθηκαν: 28 πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αεροβόλο πιστόλι και 1.768 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Επίσης, από τον σκοπευτικό σύλλογο κατασχέθηκε ένα πιστόλι και δύο μαχαίρια επιβίωσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος επτά ημεδαπών, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του προαναφερόμενου Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.Σχόλια