Σύλληψη δύο οικογενειών Τούρκων στην Ορεστιάδα – Θα ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα

Σύλληψη δύο οικογενειών Τούρκων στην Ορεστιάδα – Θα ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα

Στη σύλληψη δύο οικογενειών από την Τουρκία, για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης οι Αρχές στην Ορεστιάδα, με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ να κάνουν λόγο για δύο ζευγάρια, μια γιαγιά και ένα αγοράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού έγινε η καταγραφή τους σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, δήλωσαν προφορικά το ενδιαφέρον τους να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία.

Αναφερόμενο στην είδηση των συλλήψεων, το Associated Press σημειώνει ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένα αγοράκι ενός έτους, καθώς και ότι «οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διακινητές- έναν Τυνήσιο και έναν Μαροκινό- οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τους έξι Τούρκους μη νόμιμους μετανάστες».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι ελληνικές αρχές αναφέρουν ότι πάνω από 100 Τούρκοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα τον περασμένο Ιούλιο, ανάμεσά τους και οι 8 στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο. Όλοι ισχυρίζονται ότι διατρέχουν κίνδυνο στη χώρα τους…».

Σχόλια