Σύλληψη επιχειρηματία που σκηνοθέτησε ληστεία στην… εταιρία του για να εισπράξει τα ασφάλιστρα

Σύλληψη επιχειρηματία που σκηνοθέτησε ληστεία στην… εταιρία του για να εισπράξει τα ασφάλιστρα

Ολόκληρο σχέδιο ληστείας αλλά σε βάρος της εταιρίας του κατέστρωσε ένας 57χρονος ιδιοκτήτης εταιρίας, προκειμένου να καταφέρει να εισπράξει την αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία στην οποία είχε φροντίσει να πληρώνει τη σχετική κάλυψη.

Ο άνδρας, ο οποίος ομολόγησε τελικά την πράξη του, συνελήφθη τις πρωινές ώρες της 26-5-2015, στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη βία, απόπειρας απάτης αλλά και ψευδορκία.

Ο επιχειρηματίας είχε κατέθεσει ενόρκως ότι τις πρωινές ώρες της 25-5-2015, δύο άγνωστοι άνδρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στα γραφεία της εταιρείας του στην Κηφισιά και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον ίδιο καθώς και έναν υπάλληλό του, και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ.

Μετά από εμπεριστατωμένη όμως έρευνα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για μια σκηνοθετημένη-εικονική ληστεία, με σκοπό την είσπραξη από τον ιδιοκτήτη αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία, χρηματικού ύψους 180.000 ευρώ.

Ο 57χρονος, είχε προσεγγίσει, σε προγενέστερο χρόνο, δύο άτομα και τους ζήτησε έναντι αμοιβής να προβούν σε εικονική ληστεία στην έδρα της εταιρείας του. Για το σκοπό αυτό τους έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαρρύθμιση των χώρων της εταιρείας και τους υπαλλήλους που θα βρίσκονταν εκεί. Επιπλέον άφησε την πόρτα εισόδου ανοιχτή, ενώ τοποθέτησε ο ίδιος στο χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο ήταν και η αμοιβή για την πράξη τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών της εικονικής ληστείας συνεχίζονται.Σχόλια