Σύλληψη ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου που σχεδίασε ληστεία με 4 συνεργούς σε βάρος πελατών του

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης ληστείας σε βάρος δύο Αυστριακών, ηλικίας 53 και 56 ετών, η οποία έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε ενεχυροδανειστήριο στο Παγκράτι, προχώρησαν οι αρχές. Μεταξύ των δύο συλληφθέντων είναι και ο 43χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου, αλλά και ένας 30χρονος Αλβανός, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό ενός 39χρονου Αλβανού, και άλλων δύο συνεργών τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας σε ληστεία, της ψευδορκίας και των παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, την περασμένη Πέμπτη, δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν στο ενεχυροδανειστήριο και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους παρευρισκόμενους.

Ασκώντας βία, αφαίρεσαν από τον 53χρονο Αυστριακό, μία βαλίτσα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν το τηλεχειριστήριο των ηλεκτρικών ρολών ασφαλείας της θύρας εισόδου και αποχώρησαν κλειδώνοντας τους υπόλοιπους στο εσωτερικό του ενεχυροδανειστήριου.

Όπως εξακριβώθηκε μετά από έρευνα, ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου είχε συμφωνήσει να πουλήσει στους δύο Αυστριακούς μεγάλη ποσότητα χρυσού, έναντι υψηλού χρηματικού ποσού. Ο 43χρονος ιδιοκτήτης, επειδή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον ποσότητα χρυσού που είχε συμφωνήσει, σχεδίασε τη ληστεία από κοινού με τον 39χρονο που αναζητείται, και την οποία πραγματοποίησαν οι δύο συνεργοί τους. Σε αυτήν βοήθησε και ο 30χρονος Αλβανός που συνελήφθη, ανοίγοντας τα ρολά ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος και οι δύο Αλβανοί έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ειδικά για τον 30χρονο εκκρεμούσε και το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Επιπλέον, στην κατοχή του ιδιοκτήτη του ενεχυροδανειστηρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,4 γραμμάρια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε ειδικό ανακριτή.Σχόλια