Σύλληψη νεαρού εκβιαστή που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο «πολύ προσωπικές» φωτογραφίες 19χρονης

Σύλληψη νεαρού εκβιαστή που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο «πολύ προσωπικές» φωτογραφίες 19χρονης

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναγκάστηκε να καταφύγει μια 19χρονη κοπέλα όταν διαπίστωσε πως, άνδρας που την απειλούσε πως θα ανεβάσει προσωπικές της φωτογραφίες στο διαδίκτυο, πραγματοποίησε την απειλή του…

Για την υπόθεση συνελήφθη προχθές σε περιοχή της Β. Ελλάδας ένας 21χρονος κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθώς και για απειλή, εξύβριση και δυσφήμηση.

Προηγήθηκε καταγγελία της 19χρονης, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει μέσω διαδικτύου προσωπικές φωτογραφίες της, που είχε στην κατοχή του.

Μάλιστα, η 19χρονη ενημερώθηκε για την ύπαρξη σε ιστοσελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδούς προφίλ, που έφερε το όνομα της, όπου είχαν αναρτηθεί οι προαναφερθείσες φωτογραφίες. Από το συγκεκριμένο προφίλ απεστάλησαν αιτήματα φιλίας σε συγγενικά της πρόσωπα, με αποτέλεσμα να δουν τις εν λόγω φωτογραφίες.

Ακολούθως, ο 21χρονος συνελήφθη και διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, κάρτες μνήμης, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, μαζί με την κάρτα SIM.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.) για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Σχόλια