Σύλληψη οδηγού λεωφορείου που εξαπατούσε πρόσφυγες

Σύλληψη οδηγού λεωφορείου που εξαπατούσε πρόσφυγες

Κομπίνα εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου είχε στήσει ένας 25χρονος, οδηγός λεωφορείου ο οποίος  συνελήφθη στο Νέο Φάληρο για απόπειρα εξαπάτησης προσφύγων από τη Συρία. Επιπλέον αναζητούνται από την αστυνομία τρεις συνεργοί του.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος εντοπίστηκε στο Νέο Φάληρο, ως μισθωτής και οδηγός τουριστικού λεωφορείου, να επιβιβάζει σε αυτό είκοσι πέντε πρόσφυγες από την Συρία, τους οποίους οι συνεργοί του μετέφεραν από την περιοχή του λιμένα Πειραιά με μικρό λεωφορείο, προκειμένου να τους μεταφέρει στα σύνορα, κοροϊδεύοντας τους ότι αυτά είναι ανοικτά και ότι μπορούν να περάσουν.

Ταυτοχρόνως, ο συλληφθείς δεν διέθετε λίστα επιβατών και τιμολογίου που να αναγράφει την ημερομηνία και τον προορισμό του δρομολογίου και δεν είχε εκδώσει εισιτήρια και αποδείξεις είσπραξης για τους επιβάτες.

Ο 25χρονος που κατηγορείται για απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί λειτουργίας τουριστικών γραφείων, επιβατικών μεταφορών και εκμίσθωση Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.


Σχόλια