Σύλληψη στο Ελευθέριος Βενιζέλος με «άρωμα» από τον ISIS

Σύλληψη στο Ελευθέριος Βενιζέλος με «άρωμα» από τον ISIS

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος συνελήφθη ένας 37χρονος Ιρακινός, που ταξίδευε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, με πλαστό διαβατήριο που είχαν κλέψει από το Ιράκ μαχητές του ISIS, μόλις λίγες ώρες μετά τη σύλληψη δύο υπόπτων τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπουλη.

Ο συλληφθείς είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και ζει μόνιμα στην Αθήνα και υποστήριξε ότι, παρέλαβε το διαβατήριο μέσω ταχυδρομείου. Όπως είπε, έστειλε μια φωτογραφία του σε έναν ξάδελφό του, επειδή ο ίδιος δεν μπορούσε να πάει στο Ιράκ να ανανεώσει το διαβατήριό του, λόγω περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα, που του είχε επιβληθεί το 2008. Τότε, είχε κατηγορηθεί για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ανθρώπων κατ’επάγγελμα.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε λάβει πληροφορίες, από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας για το διαβατήριο, το οποίο ανήκει σε παρτίδα που έχουν κλέψει οι τζιχαντιστές από το Ιράκ και μόλις εντοπίστηκε, σήμανε συναγερμός.

Πρόκειται για διαβατήρια που είχαν κλαπεί από την ιρακινή επαρχία Nineveh, τον περασμένο Ιούνιο, με τις αρχές του Ιράκ να ακυρώνουν τα εν λόγω διαβατήρια, που ήξεραν ότι βρίσκονται στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σκοπός της ακύρωσής τους, ήταν να αποφευχθεί η εκμετάλλευσή τους από τους τζιχαντιστές και η είσοδός τους στην Ευρώπη.

Ο 37χρονος εργάζεται ως υπάλληλος σε κατάστημα εστίασης στην Αθήνα και είναι συνιδιοκτήτης με τα δύο του αδέλφια, βιοτεχνίας κατασκευής επίπλων στο Κουρδιστάν.

Η σύλληψή του έγινε με αμέσως μόλις προσγειώθηκε στην Αθήνα το πρωί της Κυριακή, με τον ίδιο να καταθέτει ότι, πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να αγοράσει υλικά ξυλείας για την εταιρεία του, αλλά και για να συναντήσει τη μητέρα του και μία από τις έξι αδελφές του.

 Σχόλια