Σύλληψη τελωνειακών για εκβιασμό και δωροληψία

Σύλληψη τελωνειακών για εκβιασμό και δωροληψία

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν το μεσημέρι της Τετάρτης τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι, ηλικίας 52, 39 και 55 ετών.

Σε βάρος των υπαλλήλων σχηματίστηκε δικογραφία και όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ  η σύλληψη έγινε έπειτα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω τελωνειακοί, κατά τη διάρκεια πρόσφατου ελέγχου σε επιχείρηση που διατηρεί μία γυναίκα σε περιοχή της Κορινθίας, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ για να μη βεβαιώσουν παράβαση και επιπλέον ένας από αυτούς την αγορά εμπορεύματος σε μειωμένη τιμή.
Χθες το μεσημέρι, ο 39χρονος και ο 55χρονος μετέβησαν στην επιχείρηση και παρέλαβαν το παραπάνω προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Ακολούθως συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο τρίτος υπάλληλος, στην έδρα της υπηρεσίας τους.

Στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, το οποίο κατείχε παράνομα, σουγιάς και κλομπ, ενώ στην κατοχή του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «tazer», κλομπ και σπρέι πιπεριού. Για τον λόγο αυτόν κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου.Σχόλια