Σύλληψη τζιχαντιστή και στην Ιταλία

Σύλληψη τζιχαντιστή και στην Ιταλία

Τα «δίχτυα» τους σε ολόκληρη την Ευρώπηέχουν απλώσει οι τζιχαντιστές, καθώς μετά τη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία και η Ιταλία προστέθηκε στις χώρες όπου έγινε σύλληψη υπόπτου για σχέση με το ISIS.
Η ιταλική αστυνομία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συνέλαβε έναν Αλγερινό υπήκοο, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι παρήγαγε πλαστά έγγραφα που χρησιμοποίησαν τζιχαντιστές που συνδέονται με τις πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι.
Ο Τζαμάλ Εντίν Ουάλι, 40 ετών, συνελήφθη από μέλη μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας, της DIGOS, στο Μπελίτσι, κοντά στο Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε βάρος του Ουάλι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές διότι παρήγαγε και προμήθευσε πλαστά έγγραφα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για παράνομη μετανάστευση.
Κατά τα δημοσιεύματα η ιταλική αστυνομία έχει ενημερώσει ήδη τις βελγικές αρχές για τη σύλληψη και ο Αλγερινός υπήκοος αναμένεται να εκδοθεί στο Βέλγιο μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες.

 Σχόλια