Συλλήψεις μελών εγκληματικής ομάδας, που προσποιούμενοι τους αστυνομικούς αποσπούσαν χρηματικά ποσά από πολίτες

Συλλήψεις μελών εγκληματικής ομάδας, που προσποιούμενοι τους αστυνομικούς αποσπούσαν χρηματικά ποσά από πολίτες

Σε συλλήψεις μελών εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας εμφανίζονταν ως αστυνομικοί και έκαναν ληστείες και απάτες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στην Αττική Οδό (θέση Ρουπάκι), τρία μέλη της σπείρας, ηλικίας 27, 32 και 41 ετών, που νωρίτερα είχαν κλέψει το κινητό τηλέφωνο ημεδαπού, από κατάστημα, στη Νέα Πέραμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει από τις αρχές του έτους εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών καθώς και την εξαπάτηση πολιτών.

Αναλυτικότερα, οι συλληφθέντες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προέβαιναν σε έλεγχο στοιχείων ταυτότητας και σωματική έρευνα σε ανυποψίαστους πολίτες, ενώ μάλιστα για να είναι πιο πειστικοί ως «αστυνομικοί», χρησιμοποιούσαν οχήματα που προσομοίαζαν με αστυνομικά, στα οποία είχαν προσαρμόσει φάρο και σειρήνα.

Οι δράστες κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών αποσπούσαν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους και στη συνέχεια τρέπονταν σε φυγή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, καθώς από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι με την παραπάνω μέθοδο έχουν διαπράξει τέσσερις ληστείες, τέσσερις κλοπές και δύο απάτες στο Ίλιο, τα Άνω Λιόσια, τους Αγίους Αναργύρους, το Χαϊδάρι και στον Ασπρόπυργο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό των 720 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα αυτοκίνητο με μεγαφωνική εγκατάσταση, ενώ σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αντιποίηση αρχής, ληστείες, κλοπές και απάτη, από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.Σχόλια