Συλλογικό λεύκωμα 173 γελοιογράφων, για τα θύματα του Charlie Hebdo

Συλλογικό λεύκωμα 173 γελοιογράφων, για τα θύματα του Charlie Hebdo

Συλλογικό λεύκωμα προς τιμήν του Charlie Hebdo και των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας την 7η Ιανουαρίου, θα κυκλοφορήσει στις 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Συνδέσμου Εκδοτών της Γαλλίας (SNE), στη δημιουργία του λευκώματος συμμετείχαν 173 σχεδιαστές και γελοιογράφοι, ενώ θα φέρει γενικό τίτλο «La BD est Charlie» (Το κόμιξ είναι Σαρλί).

Το συλλογικό αυτό έργο, δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία της ένωσης γελοιογράφων του συνδέσμου και περιλαμβάνει 183 σκίτσα και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τη διάθεσή του θα προσφερθούν στις οικογένειες των θυμάτων.

«Σχεδιαστές, συντάκτες και εκδότες έχουν προσφέρει τα δικαιώματά τους και τις υπηρεσίες τους: τυπογράφοι, χαρτοποιοί και διανομείς εργάστηκαν σε τιμή κόστους. Βιβλιοπώλες επίσης έλαβαν επίσης την ίδια μειωμένη αμοιβή», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ο SNE.

Ανάμεσα στους δημιουργούς που συμμετείχαν στο εγχείρημα είναι οι Γάλλοι σκιτσογράφοι Μπλουτς, Μανού Λαρσενέ, Ρενέ Πετιγιόν, Λοΐκ Σεσρές, Λουίς Τροντχάιμ, Μαρτίν Βιντμπέρ, επίσης ο Βέλγος Φιλίπ Γκελούκ, ο Ελβετός Ζεπ, ο Αμερικανός Ρόμπερτ Κραμπ και ο Καναδός Γκι Ντελίσλ.

Για το λεύκωμα συνεργάστηκαν αρκετοί εκδοτικοί οίκοι μεταξύ των οποίων οι Castermab, Fluide Glacial, Futuropolis, Denoel Graphic.
Το λεύκωμα θα τυπωθεί σε 100.000 αντίτυπα και η τιμή πώλησής του θα είναι 10 ευρώ.

Θα προπωληθεί στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφιών του Ανγκουλέμ, που ξεκινά την Πέμπτη.


Σχόλια