Σήμα κινδύνου από κατοίκους χωριού στην ορεινή Ναυπακτία

Σήμα κινδύνου από κατοίκους χωριού στην ορεινή Ναυπακτία

Συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας τα προβλήματα από την κακοκαιρία. Άρτα, Ευρυτανία, Γιάννενα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πολλά χωρία εκκενώθηκαν χωριά, ενώ συναγερμός έχει σημάνει την τελευταία ώρα στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο στο χωριό Κλεπά της Ορεινής Ναυπακτίας όπου σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, βρίσκεται σε εξέλιξη κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικίες.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας κατέθεσε αίτημα για την απομάκρυνση των κατοίκων του χωριού με εναέρια μέσα, αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος προσέγγισης σε αυτό.

«Επικοινωνούμε με τα κινητά τηλέφωνα , με τους κατοίκους και τον πρόεδρο της κοινότητας Κλεπάς και δυστυχώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κατολισθητικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται επικίνδυνο. Τη στιγμή που δεν έχουμε καμία πρόσβαση προς το παρόν κρίναμε αναγκαίο να ζητήσουμε την μεταφορά των κατοίκων με εναέρια μέσα», είπε στην τοπική ιστοσελίδα το agriniopress.gr ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν, όμως, και στον Δήμο Θέρμου. Εκτεταμένες κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών ορεινών οικισμών. Πολλά από τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί με τα μηχανήματα της Περιφέρειας και με μισθωμένα από τον Δήμο μηχανήματα, αλλά πολλοί δρόμοι παραμένουν ακόμη κλειστοί λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί. Επιπλέον, παραμένουν τελείως αποκλεισμένοι και άλλοι οικισμοί, όπως η Κοκκινόβρυση, ο Άγιος Θεόδωρος και ο Διπλάτανος.

thermis dfdd

Ακόμη, έχει καταστραφεί η γέφυρα στον δρόμο που συνδέει τον Διπλάτανο με την Ευηνολίμνη και έχει πάθει σοβαρές ζημιές η γέφυρα στον δρόμο που συνδέει τον Άγιο Θεόδωρο με την Κόνισκα, με αποτέλεσμα να παραμένει αποκλεισμένος ο συνοικισμός Κοτσαλέικα, ενώ έχουν καταστραφεί πολλά τεχνικά έργα στο τμήμα Συκιές.

agrinif

dfg gh  ffg


Σχόλια