Σημαντική πτώση της δημοτικότητας Τσίπρα – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σημαντική πτώση της δημοτικότητας Τσίπρα – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σημαντική πτώση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα καταγράφει το μηνιαίο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, το οποίο δημοσίευσε η «Αυγή» της Κυριακής.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ο πρωθυπουργός καταλαμβάνει την 6η θέση.

dimiotikotita

Αναλυτικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44%, ο Βασίλης Λεβέντης 39%, η Φώφη Γεννηματά 36%, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας το 35%, ο Σταύρος Θεοδωράκης το 32%, ο Αλέξης Τσίπρας το 29%, ο Πάνος Καμμένος το 23% και τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος το 11%.

Στο ερώτημα, δε, για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτος με 38%, ενώ ακολουθεί η απάντηση «κανένας από τους δύο» με 35%, και τρίτος έρχεται ο πρωθυπουργός με 24%.

katalliloteros

Την ίδια ώρα, αρνητικές είναι οι εκτιμήσεις και προσδοκίες των πολιτών αναφορικά με την οικονομία, καθώς το 75% των ερωτηθέντων απάντησε πως περιμένει να χειροτερέψει η οικονομική κατάσταση μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ παρατηρείται κατακόρυφη μείωση από το Νοέμβριο του 2015 σε όσους πιστεύουν ότι τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα, αν η χώρα επέστρεφε σε εθνικό νόμισμα (30% από 21% το Νοέμβριο).

Σχόλια