Σημαντικό πλήγμα στη μαφία των Εξαρχείων από τη μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης

Σημαντικό πλήγμα στη μαφία των Εξαρχείων από τη μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης

Σημαντικό πλήγμα στη «μαφία των Εξαρχείων» που διακινούσε ναρκωτικά σε τοξικομανείς, ενώ παράλληλα βρίσκονταν σε ανοιχτό πόλεμο με ομάδες αντιεξουσιαστών, πέτυχε η μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή που πραγματοποιήθηκε από την ειδική ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών.

Όπως έγινε γνωστό, άνδρες και γυναίκες της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εδώ και πέντε μήνες κυκλοφορούσαν στα Εξάρχεια, εφοδιασμένοι με φοιτητικές ταυτότητες και με την ανάλογη εμφάνιση, παρακολουθώντας στενά τις δραστηριότητες της μαφίας και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις διεισδύοντας στο άβατο της εγκληματικής οργάνωσης.

1

Αρχικά εντόπισαν τους διακινητές, αλλά και τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης, και παράλληλα κατέγραψαν τις κρυψώνες της σπείρας αλλά και τα καταστήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες συνεργάζονταν με την μαφία των Εξαρχείων.

Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να χαρτογραφήσουν ολόκληρη την οργάνωση, τα στέκια τους, τις επαφές τους αλλά και τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια γιγαντιαία επιχείρηση στην περιοχή που τόσα χρόνια έχει χαρακτηριστεί ως άβατο για τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το έναυσμα για το στήσιμο της επιχείρησης, δόθηκε όταν πριν από περίπου δυο εβδομάδες συνελήφθη στην Ν. Ιωνία ένας Αλβανός έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος είχε στην κατοχή του 37 κιλά χασίς και ένα Καλάσνικοφ, και αποδείχθηκε πως είχε τροφοδοτήσει τη μαφία των Εξαρχείων με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

3

Έτσι στήθηκε η επιχείρηση και οι 12 Αλβανοί, ανάμεσα τους μια γυναίκα και οι τρεις Έλληνες, επίσης ανάμεσα τους μια γυναίκα, συνελήφθησαν επί το έργον, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες χασίς κοκαΐνης και ηρωίνης.

Παράλληλα, μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 17 κιλά και 518,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 155 γραμμάρια κοκαΐνης, 23.316 κενές νάιλον συσκευασίες κατάλληλες για την συσκευασία-τυποποίηση των προς διάθεση ναρκωτικών ουσιών, πιστόλι και 2 γεμιστήρες, 27 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων κ.ά.

 Σχόλια