Σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες Σταθάκη – Φλαμπουράρη

Σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες Σταθάκη – Φλαμπουράρη

Την ίδια στιγμή που στην κυβέρνηση κινούνται σε ρυθμούς… Φρανσουά Ολάντ, συνεδριάζει η επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της για τις υποθέσεις των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Αλέκου Φλαμπουράρη και Γιώργου Σταθάκη.

Ο κ. Φλαμπουράρης ελέγχεται γιατί ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι μεταβίβασε τις μετοχές της κατασκευαστικής εταιρίας του αμέσως μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων, στο πόθεν έσχες που κατέθεσε στην Βουλή τον περασμένο Απρίλιο εξακολουθεί να εμφανίζεται ως βασικός μέτοχος της εταιρίας, ενώ η υπόθεση του κ. Σταθάκη αφορά ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ που ξέχασε να το αναφέρει στην πρώτη δήλωση που είχε καταθέσει ως βουλευτής το 2012 αλλά «έσπευσε» να το αποκαλύψει τρία χρόνια μετά με συμπληρωματική δήλωση.

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες συγκροτείται από:

Γεώργιος Βαρεμένος, Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος της Επιτροπής, Νικήτας Κακλαμάνης, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημητρούλα Υφαντή, Αρεοπαγίτης, Στυλιανός Λεντιδάκης, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Θεόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γεώργιος Παντελής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.Σχόλια