Σήμερα συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού -Έξι υποψήφιοι για τηλεοπτικές άδειες

Σήμερα συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού -Έξι υποψήφιοι για τηλεοπτικές άδειες

Στην εκπνοή του χρόνου βρίσκεται η διαδικασία δημοπράτησης τεσσάρων αδειών για την παροχή τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας με την προθεσμία εκπνέει σήμερα στις τρεις το μεσημέρι.

Παρότι το περασμένο Σάββατο προκλήθηκε  σύγχυση λόγω της μακροσκελούς έκθεσης του επιτρόπου Γκίντερ Έτιγκερ, με την οποία εκφράζει αντιρρήσεις για τον παραμερισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, αλλά και για τη μερική μόνο αξιοποίηση του ψηφιακού τηλεοπτικού φάσματος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι οι άδειες θα έπρεπε να είναι περισσότερες, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά παρότι θεωρήθηκε αντισυνταγματική και παράτυπη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης .

Την ίδια ώρα μπορεί η  προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων να λήγει στις τρεις σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο στην αντίπερα όχθη το MEGA δίνει μάχη με τον χρόνο καθώς αναμένει ως την τελευταία στιγμή την έγκριση των τραπεζών στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο, έτσι ώστε να μην χάσει την προθεσμία και τεθεί εκτός διαδικασίας.

Έξι αιτήσεις για τέσσερις άδειες

Οι έξι αιτήσεις που κατατέθηκαν ή θα κατατεθούν σήμερα το πρωί από επιχειρηματικά σχήματα διεκδικώντας μία από τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού ενημερωτικού περιεχομένου είναι:

1.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού.

2.Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

3.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

4.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου.

5.Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Ευ. Μαρινάκης. H νέα του εταιρεία που θα υποβάλει την αίτηση λέγεται «ALTER EGO» και στα σχέδια του περιλαμβάνεται ανάπτυξη τηλεοπτικών προγραμμάτων με έμφαση στην ενημέρωση και στις αθλητικές μεταδόσεις, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές ζώνες με νέα ψυχαγωγικά προγράμματα.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στα επιχειρησιακά σχέδια του νέου καναλιού περιλαμβάνονται και ισχυρές συνέργειες, με πιο πιθανή την συνεργασία με την FORTHNET που ελέγχει στην Ελλάδα και το συνδρομητικό κανάλι NOVA.

6.Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.
Στο μεταξύ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, δεν είχε αποσαφηνιστεί αν θα υποβληθεί αίτηση για χορήγηση τηλεοπτικής αδείας πανελλαδικής εμβέλειας και από ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης των αιτήσεων ακύρωσης για τις τηλεοπτικές άδειες με δηλώσεις του έστειλε το δικό του μήνυμα ότι οι δικαστές δεν καθοδηγούνται και πως «ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο». Συγκεκριμένα είπε: «Οι δικαστές δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, δεν υποκύπτουν. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες χειραγώγησης σε εκκρεμή δίκη ανεξαρτήτως από πού προέρχονται, αλλά κυρίως αν προέρχονται από διαδίκους που διαθέτουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».Σχόλια