«Σημεία και τέρατα» στην ΕΡΤ – Τι καταγγέλλει ένας υπάλληλος που γνωρίζει πολλά…

«Σημεία και τέρατα» στην ΕΡΤ – Τι καταγγέλλει ένας υπάλληλος που γνωρίζει πολλά…

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της ΕΡΤ δεν ήταν μόνο ο οργανισμός που παρήγαγε με τον κόπο και τον μόχθο εκατοντάδων εργαζομένων – πληβείων έργο άξιο θαυμασμού και επικρότησης αλλά – ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους- και το “λημέρι” εκατοντάδων άλλων πατρικίων και ημετέρων που θησαύρισαν από τα χρήματατου ανταποδοτικού τέλους που κατέβαλλε ο ελληνικός λαός επί σειρά δεκαετιών!

Πλην των “τηλεαστέρων” που πληρώνονταν αδρά (βλέπε Σταύρο Θεοδωράκη – αδυναμία της κα. Σημίτη και πολλούς άλλους) στο πάρτι των εκατομμυρίων ήταν και τεχνικοί προϊστάμενοι ή όχι που βούτηξαν όχι μόνο το δάχτυλο στο μέλι αλλά όλο το χέρι μέχρι τον αγκώνα!

Ένα απλό παράδειγμα : ένας παλιός εικονολήπτης (μονιμάς) που βαριόταν να δουλέψει, δεν είχε τις ικανότητες (;) – θα σας γελάσω – συνέτασσε αίτημα προς τον τεχνικό προϊστάμενό του (τις περισσότερες περιπτώσεις ήταν “κολλητός” του ή ανήκαν στην ίδια συνδικαλιστική ομάδα. Βλέπε ΠΟΣΠΕΡΤ) ότι η υπηρεσία είχε ανάγκη για περισσότερα τηλεοπτικά συνεργεία, “διότι η δουλειά δεν έβγαινε και δεν έφταναν οι βάρδιες”. Ο προϊστάμενος έκανε δεκτό το αίτημα για να “βγει” η δουλειά.

Τότε ο παλιός καμεραμανατζής τηλεφωνούσε σε έναν άλλο “κολλητό” που είχε τηλεοπτικά συνεργεία και του λεγε : “Ενδιαφέρεσαι να νοικιάσεις τα συνεργεία σου (εικονολήπτης + ηχολήπτης + κάμερα) στην ΕΡΤ; Πόσα θέλεις;” Ο “κολλητός” απαντούσε π.χ. 70-80 ευρώ ανά βάρδια (7ωρη). Τότε ο μονιμάς της ΕΡΤ του έλεγε : “Θα κόψεις τιμολόγιο για 120 ευρώ τη βάρδια και εγώ θα κανονίσω (με τον άλλο “κολλητό” προϊστάμενο) να πάρεις τη δουλειά”. Έτσι και γινόταν. Οι “κολλητοί” εκτός από τους παχυλούς μισθούς τους μοιράζονταν και τα “μαύρα” λεφτά που εισέπρατταν ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΑΤΑ κάθε μήνα από τον “κολλητό” που είχε τα συνεργεία. Πληροφορίες λένε ότι μονιμάδες καμεραμάν και τεχνικοί προϊστάμενοι επισκέπτονταν ΚΑΘΕ μήνα τα γραφεία των ιδιωτικών εταιρειών για να εισπράξουν!!

Μάλιστα σε μια περίπτωση τεχνικός προϊστάμενος της παλιάς ΕΡΤ, η δουλειά του οποίου ήταν να επιδιορθώνει τις κάμερες σκοπίμως τις “αχρήστευε” έλεγε ότι τις πέταξε διότι δεν επιδιορθώνονταν και τις παρέδιδε στον γαμπρό του (!) που είχε στο όνομά του εταιρεία με τηλεοπτικά συνεργεία και μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων (λιγκ). Από την εταιρεία αυτή η ΕΡΤ νοίκιαζε τηλεοπτικά συνεργεία και τη μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων ακόμα και για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων! Πάρτυ εκατομμυρίων
στην καμπούρα του ελληνικού λαού.

Και με την κάλυψη του συνδικαλιστή Καλφαγιάννη. Σημειωτέον η συγκεκριμένη εταιρεία του “γαμπρού” νοίκιασε συνεργεία και στη ΔΤ και στη ΝΕΡΙΤ και εισέπραξε μέσα σε 2 χρόνια το αστρονομικό ποσό των 500.000 ευρώ!! (Αυτό αποδεικνύεται από επίσημο χαρτί που υπέγραψε η κα. Γουγά και δημοσίευσε η Διαύγεια). Το πάρτι όπως καταλαβαίνετε συνεχίστηκε και στη μνημονιακή ΝΕΡΙΤ…..με το αζημίωτο φυσικά. Ενδεικτικό είναι, ότι ενώ η ΔΤ και μετά η ΝΕΡΙΤ προσέλαβαν εικονολήπτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη ουδέποτε οι εικονολήπτες αυτοί κάλυψαν ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ!

Γιατί; Γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβαν το τεχνικό εξοπλισμό (κάμερες, μικρόφωνα κ.τ.λ.) προκειμένου να δουλέψουν! Με τη δικαιολογία αρχικά ότι δεν είχαν πρόσβαση στα μηχανήματα επειδή τα κτίρια της ΕΡΤ ήταν υπό κατάληψη. Μετά; Όταν τα ΜΑΤ μπήκαν στο ραδιομέγαρο και είχαν πρόσβαση στα μηχανήματα τα χρησιμοποίησαν οι εικονολήπτες που προσελήφθησαν; Ή εστάλησαν σε Θεσσαλονίκη – Κρήτη; Αγοράστηκαν άλλα; ΌΧΙ. Χρησιμοποιήθηκαν ιδιωτικά συνεργεία που κόστισαν πολλαπλάσια από οποιαδήποτε αγορά μηχανημάτων.

“Έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν” όπως έλεγε και μια παλιά ελληνική ταινία….Δεν έφαγαν όμως ΜΟΝΟ οι τεχνικοί. Να μην είμαστε άδικοι. Έφαγαν και οι τηλεαστέρες της ΔΤ και ΝΕΡΙΤ. Γνωστή παρουσιάστρια 2 εκπομπών λόγου “αυτοκόλλητη” του πρώην προέδρου κ. Φορτσάκη στα χαρτιά αμειβόταν με το μισθολόγιο της ΚΥΑ του κ. Καψή και στην τσέπη έβαζε τα διπλάσια! Πως; Της έκοβαν για τις εκπομπές της ένα μισθό για κομμώτρια (1.000 ευρώ μηνιαίως) και άλλο μισθό για μακιγιέζ (άλλα 1.000 ευρώ μηνιαίως). Δηλαδή για 2 εκπομπές την εβδομάδα, για 8 εκπομπές το μήνα η κομμώτρια πληρωνόταν με 125 ευρώ τη φορά!! Ούτε για νύφη να πήγαινε…..Ομοίως και η μακιγιέζ. 125 ευρώ τη φορά για δουλειά μικρότερη της 1 ώρας!!

Το σκάνδαλο όμως δεν είναι στο πόσα παίρνει η κομμώτρια και η μακιγιέζ αλλά ότι την συγκεκριμένη τηλεπερσόνα που ανέδειξε σημειωτέον η ΕΡΤ χτένιζαν και έβαφαν οι 3 κομμώτριες και οι 4 μακιγιέζ που είχε προσλάβει η ΔΤ για αυτό το λόγο!! Πολλά ακούγονται και για άλλη κυρία δημοσιογράφο στη Βόρεια Ελλάδα που έκανε «πανηγύρια στα χωριά». Οι κακές γλώσσες λένε οτι δήμαρχοι έπρεπε να δικαιολογήσουν στο δημοτικό συμβούλιο 20 και ευρώ για αυτά τα πανηγύρια ,ως έξοδα παράστασης. Ενα πανηγύρι 30.000 ευρώ; Πολύ δεν πάει; Η συνέβαιναν άλλα; (φτού τω στόματί μου)

ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤΣχόλια