Συμμετοχή Ολάντ στη «Σύνοδο της Νότιας Ευρώπης» στην Αθήνα, που συγκαλεί ο Α. Τσίπρας

Συμμετοχή Ολάντ στη «Σύνοδο της Νότιας Ευρώπης» στην Αθήνα, που συγκαλεί ο Α. Τσίπρας

Ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, θα συμμετάσχει στη «Σύνοδο της Νότιας Ευρώπης», που έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα για τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε επισήμως το Παρίσι.

«Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης, η οποία έχει προταθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και την οποία ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε», δήλωσε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

Σημειώνεται ότι ελληνική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ελλάδα ετοιμάζει μια σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα.

Η σύνοδος αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου και σε αυτήν έχουν προσκληθεί η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Στη διάρκεια της συνόδου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει για την ανάγκη εφαρμογής μιας πολιτικής στραμμένης στην ανάπτυξη, καθώς και να επιδιώξει λιγότερη λιτότητα στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών.

 Σχόλια