Συμμορία του Ρίο «ξάφρισε» φωτογράφο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα

Συμμορία του Ρίο «ξάφρισε» φωτογράφο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα

Και ενώ η μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ξεκινήσει, τα… «παρατράγουδα» δεν άργησαν να έρθουν.

Μία απο τις πολλές συμμορίες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ξάφρισε για τα καλά τον βραβευμένο φωτογράφο ΜΜΕ News Corp, Μπρετ Κοστέλο, ο οποίος έχασε τον αξίας 36.000 ευρώ εξοπλισμό του μέρα μεσημέρι, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, σε μια πολυσύχναστη καφετέρια.

Ο Κοστέλο, που βρίσκεται στο Ρίο για να καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε πάει σε μια καφετέρια στην τουριστική περιοχή της Ιπανέμα. Την τσάντα με τον εξοπλισμό του την είχε αφήσει δίπλα του. Μια γυναίκα τον ρώτησε κάτι στα πορτογαλικά και ένας συνεργός της άρπαξε την τσάντα, διαφεύγοντας με ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο κοντά στο κατάστημα.

«Έδινα την παραγγελία μου και είχα μαζί τον εξοπλισμό μου, όταν μια γυναίκα με ρώτησε κάτι. Γύρισα προς το μέρος της, για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αισθάνθηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και γυρίζοντας, διαπίστωσα ότι όλα τα πράγματά μου είχαν εξαφανιστεί. Μου μιλούσε για μόλις 10 δευτερόλεπτα, όχι περισσότερο. Σοκαρίστηκα», δήλωσε ο Κοστέλο.

Και πρόσθεσε: «Κανείς δεν είδε τίποτα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είδα ένα αυτοκίνητο να φεύγει γρήγορα. Δουλεύουν ομαδικά και, δυστυχώς, είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. Η αστυνομία δεν εξεπλάγη, υπήρχε κάμερα στην καφετέρια αλλά δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι».

«Αισθάνομαι χαζός που δεν κατάλαβα το σχέδιό τους. Ξέρω ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρω ποτέ την τσάντα και τον εξοπλισμό μου. Και αυτό είναι απογοητευτικό αλλά παρηγορούμαι από το γεγονός ότι δεν με χτύπησαν. Οι χιλιάδες τουρίστες και δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Ρίο για τους Αγώνες να είναι προσεκτικοί», κατέληξε ο φωτογράφος.

Διαβάστε επίσης:Σχόλια