Συμπαράσταση Τράμπ σε Γαλλία και Τουρκία με επίθεση προς Κλίντον και Ομπάμα

Συμπαράσταση Τράμπ σε Γαλλία και Τουρκία με επίθεση προς Κλίντον και Ομπάμα

Ενώ στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ στέλνει μηνύματα δυσαρέσκειας για την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία,  στην Ουάσινγκτον ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει τη συμπαράστασή του στη Γαλλία μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια αλλά και στην Τουρκία όπου σημειώθηκε η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Κατά την έναρξη της επίσημης παρουσίασης του κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς ως υποψήφιου αντιπροέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε: «Θέλω να εκφράσω την πλήρη μου στήριξη στους Γάλλους πολίτες και θρηνώ για τις απώλειες της Γαλλίας ως έθνος».«Και η Τουρκία, τόσοι πολλοί φίλοι στην Τουρκία, καλοί, θαυμάσιοι άνθρωποι (…). Πολλή αγωνία την νύχτα που πέρασε. Όμως μπορούμε να ελπίζουμε ότι όλα θα διευθετηθούν» ανέφερε.

Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, επιτέθηκε κατά της Χίλαρι Κλίντον και του Μπαράκ Ομπάμα για την πολιτική τους στη Μέση Ανατολή. Ο Τραμπ κατηγόρησε την αντίπαλό του του Δημοκρατικού Κόμματος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον, όπως επίσης τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Χαρακτηριστικά αναφέρει «Η Μέση Ανατολή είναι σήμερα περισσότερο ασταθής από ποτέ. Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ έτσι. Εκτός ελέγχου» και συνεχίζει:  «Είμαστε μάρτυρες ενός ασύλληπτου τρόμου […] Και αυτό θα εντείνεται όλο και περισσότερο. Έχουμε ανάγκη από ισχύ, έχουμε ανάγκη από νόμο και τάξη».Σχόλια