Συμβολαιογράφοι: Έχουμε στοχοποιηθεί – Δεχόμαστε απειλές & επιθέσεις για τους πλειστηριασμούς

Συμβολαιογράφοι: Έχουμε στοχοποιηθεί – Δεχόμαστε απειλές & επιθέσεις για τους πλειστηριασμούς

Να θέσει όρια για την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ζήτησαν από την κυβέρνηση οι συμβολαιογράφοι, επισημαίνοντας το θέμα της στοχοποίησης τους από πολίτες, και ζητώντας προστασία.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα που οι ίδιοι απείχαν από τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, οι συμβολαιογράφοι σημείωσαν ακόμη ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβουν τις αποφάσεις και θα  καθορίσουν το πλαίσιο των αντιδράσεων τους.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι, όπως διαφαίνεται, θα υπάρξει επιτάχυνση της διαδικασίας των πλειστηριασμών καθώς μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2016 μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών εκκρεμούσαν 40.000 διαταγές πληρωμών, πολλές από τις οποίες συνδέονται άμεσα με πλειστηριασμούς ακινήτων και αγροτεμαχίων.

Τέλος, ζήτησαν να προστατευτεί η διαδικασία των πλειστηριασμών για το καλό του πολίτη και της τήρησης της νομιμότητας, ενώ σημείωσαν ότι έχουν στοχοποιηθεί, καθώς δέχονται επιθέσεις και απειλές από πολίτες, ενώ στα Ειρηνοδικεία όπου διεξάγονται οι πλειστηριασμοί, υπάρχουν εντάσεις και βίαιες ενέργειες.Σχόλια