Συμβουλές για κόκκινα μαλλιά

Συμβουλές για κόκκινα μαλλιά

Τα έντονα κόκκινα μαλλιά ή τα χάλκινα έχουν μπει εδώ και καιρό δυναμικά στη μόδα και όλο και περισσότερες γυναίκες, επώνυμες και μη, τολμούν αυτή την αλλαγή. Το ήξερες όμως πως το κόκκινο είναι το δυσκολότερο χρώμα από όλα και θέλει την περισσότερη περιποίηση για τη διατήρησή του;

Δες λοιπόν κάποιους σημαντικούς παράγοντες πριν τολμήσεις αυτή την αλλαγή

1. Επιδερμίδα προσώπου (χρώμα): Στα ανοιχτόχρωμα δέρματα, ταιριάζουν όλες οι κόκκινες αποχρώσεις επομένως και τα πολύ έντονα κόκκινα μαλλιά. Ιδιαίτερα αν έχεις και μάτια ανοιχτόχρωμα, το έντονο κόκκινο αλλά και τα πιο σκούρα προς δαμασκηνί, θα δώσουν ένταση και θα σε φωτίσουν. Το κόκκινο χρώμα με τη λευκή επιδερμίδα γενικά δίνει λάμψη και φως στο πρόσωπό μας.
Για τις γυναίκες με πιο σκούρο δέρμα προσώπου, θέλουν λίγο προσοχή τα κόκκινα χρώματα στα μαλλιά, χωρίς όμως να είναι απαγορευτικά. Κάποια πιο πορτοκαλί απόχρωση θα σε χλωμιάσει, ενώ είναι προτιμότερο ένα σκούρο κόκκινο ή κάποια πιο καστανοκόκκινη απόχρωση ή ακαζού. Ειδικά αν έχεις και μάτια σκούρα ή ανοιχτά καστανά μπορείς να προτιμήσεις κάτι πιο χάλκινο ή πιο φυσικά χρώματα.

2. Φυσικό χρώμα μαλλιών: Το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά δε συστήνεται να το δοκιμάσεις αν έχεις πολύ ανοιχτό ξανθό φυσικό χρώμα (βάση) αλλά ούτε και σε πολύ σκούρο φυσικό. Στην πρώτη περίπτωση ενδέχεται το αποτέλεσμα που θα βγει να μοιάζει με ροζ και σίγουρα δεν το θέλεις, ενώ στη δεύτερη περίπτωση δεν θα πιάσει καλά το κόκκινο και θα είναι μικρή η διάρκειά του στα μαλλιά σου.

3. Χρώμα στα μάτια: Αν έχεις καστανά ή πράσινα μάτια θα σου ταιριάζει μια πιο χάλκινη και μία ζεστή κόκκινη απόχρωση, ενώ αν έχεις μπλε μάτια θα σου ταιριάξει μια πιο ψυχρή κόκκινη απόχρωση όπως το δαμασκηνί.

Έντονα κόκκινα μαλλιά – Περιποίηση και διατήρηση χρώματος

Το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά θέλει προστασία και ιδιαίτερη περιποίηση ώστε να διατηρηθεί φλογερό και ζωντανό και να έχει μεγάλη διάρκεια στα μαλλιά σου. Δε θα ήθελες να δεις τα κόκκινα μαλλιά σου να δείχνουν θαμπά αλλά και να ξεθωριάζουν μέσα σε λίγο μόνο διάστημα. Ακολούθησε , λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές για να το κρατήσεις αναλλοίωτο.

Φρόντισε να χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά: Είτε μιλάμε για το σαμπουάν σου είτε για τη μαλακτική κρέμα, είτε για τη μάσκα που εφαρμόζεις ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου, καλό είναι να προμηθευτείς ειδικά προϊόντα γα βαμμένα μαλλιά και συγκεκριμένα για βαμμένα κόκκινα. Επίσης, φρόντισε ώστε το σαμπουάν σου να μην είναι σκληρό αλλά ήπιο.

Μη λούζεις πολύ συχνά τα βαμμένα μαλλιά σου: Όταν έχεις βάψει κόκκινα τα μαλλιά σου, είναι καλό να μη λούζεσαι πολύ συχνά, για παράδειγμα σε καθημερινή βάση, γιατί είναι πολύ πιθανό να χαλάσει και να ξεθωριάσει το χρώμα ειδικά όταν είναι φρεσκοβαμμένα. Από τη μέρα που θα εφαρμόσεις τη βαφή μάλιστα, φρόντισε να περάσουν 1-2 μέρες ώστε να δέσει το χρώμα και να το προφυλάξεις από το ξεθώριασμα. Επίσης, όταν λούζεσαι προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς καυτό νερό αλά καλύτερα χλιαρό ή όσο πιο δροσερό γίνεται.

Περιποιήσου τα μαλλιά με μια μάσκα: Είναι πολύ καλό για τη φροντίδα των βαμμένων μαλλιών σου, έστω μία φορά την εβδομάδα να εφαρμόζεις μια μάσκα μαλλιών για να ζωντανεύει το χρώμα τους και ταυτόχρονα να ενυδατώνει την τρίχα.

Μην ταλαιπωρείς παραπάνω την τρίχα: Φρόντισε την περίοδο που είναι βαμμένα τα μαλλιά σου και ειδικά τον πρώτο καιρό, να μην εφαρμόζεις άλλες τεχνικές, χημικά ή προϊόντα και εργαλεία styling για να μην ταλαιπωρήσεις ακόμα περισσότερο την τρίχα των μαλλιών σου. Απόφυγε για κάποιο διάστημα το ίσιωμα ή το σίδερο κατσαρώματος, το καθημερινό πιστολάκι, τη μεγάλη ποσότητα λακ ή άλλων προϊόντων.

Φρόντισε να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο: Για να διατηρήσεις όσο περισσότερο μπορείς τη ζωντάνια και την ένταση στο κόκκινο χρώμα των μαλλιών σου, προσπάθησε να τα προστατεύεις πάντα από την ηλιακή ακτινοβολία. Ειδικά το καλοκαίρι αλλά και όλες τις μέρες με έντονη ηλιοφάνεια καλό είναι να εφαρμόζεις στα μαλλιά σου ένα ειδικό αντηλιακό μαλλιών.


Σχόλια