Συναγερμός στη Γερμανία: Επίθεση με αέριο σε σταθμό τρένου – Τουλάχιστον 6 άτομα στο νοσοκομείο

Συναγερμός στη Γερμανία: Επίθεση με αέριο σε σταθμό τρένου – Τουλάχιστον 6 άτομα στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 6 άτομα μετά την εισπνοή αγνώστου αερίου, το οποίο βρέθηκε στο σταθμό του τρένου Sternschanze του Αμβούργου, όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, με τις πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που χρειάζονται βοήθεια να είναι μέχρι στιγμής συγκεχυμένες.

Νωρίτερα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδιδε η Bild, έκαναν λόγο για σπρέι πιπεριού. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αέριο είναι δακρυγόνο το οποίο εκτόξευσε στον σταθμό τρένου διερχόμενο όχημα, την στιγμή που ο σταθμός ήταν γεμάτος κόσμο και αρκετά μικρά παιδιά.

Αυτή τη στιγμή οι αρχές κάνουν προσπάθεια να εκκενώσουν το σημείο.

Παράλληλα, γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ανάμεσα στα άτομα που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα είναι και ένα παιδί τριών ετών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό δύο υπόπτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως και πάλι στην πόλη του Αμβούργου είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό με ύποπτο αέριο, εκείνη τη φορά στο αεροδρόμιο της πόλης. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στις 12 Φεβρουαρίου με 50 και πλέον άτομα να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.


Σχόλια