Συναγερμός στις φυλακές Τρικάλων: Οι βαρυποινίτες έσκαβαν τούνελ για να αποδράσουν

Συναγερμός στις φυλακές Τρικάλων: Οι βαρυποινίτες έσκαβαν τούνελ για να αποδράσουν

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα το απόγευμα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα των Τρικάλων, μετά από τον εντοπισμό ενός αυτοσχέδιου τούνελ, που έθεσε σε επιφυλακή όλες τις δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το trikalanews.gr, σε έλεγχο που έγινε σε κελί κρατουμένων αλλοδαπών βαρυποινιτών, εντοπίστηκε σήραγγα που είχαν δημιουργήσει κρατούμενοι προκειμένου να αποδράσουν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι φυλακές «σφραγίστηκαν», ενώ ενισχύονται με επιπλέον προσωπικό στην εξωτερική φρούρησή τους και στην περίμετρό τους.

Όλοι οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στα κελιά τους και είναι σε πλήρη εξέλιξη έρευνα για την υπόθεση.

Στο σημείο μετέβη και ο Εισαγγελέας Τρικάλων, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις εξελίξεις το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι είχαν σκάψει τούνελ στην πτέρυγα Γ2, που οδηγούσε έξω από το κτίριο των φυλακών, με διάμετρο τέτοια ώστε να μπορεί να χωρέσει ένας μικρόσωμος άνθρωπος, και σκόπευαν να αποδράσουν σύντομα.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμενόταν να μεταχθεί στις φυλακές Τρικάλων αλλοδαπός βαρυποινίτης, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην απόπειρα απόδρασης, πάλι με τούνελ, από τις φυλακές της Κέρκυρας, στα μέσα Αυγούστου, η οποία απετράπη την τελευταία στιγμή.

Σχόλια