Συνάντηση Χουλιαράκη – Θεσμών περί «προληπτικών μέτρων»

Συνάντηση Χουλιαράκη – Θεσμών περί «προληπτικών μέτρων»

Η πρόταση της κυβέρνησης αναφορικά με το έκτακτο πακέτο προληπτικών μέτρων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των Θεσμών, σε επίπεδο νομικών κλιμακίων.

Όπως έχει γίνει γνωστό και τις προηγούμενες ημέρες, και σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει προτείνει τη δημιουργία ενός μηχανισμού – συστήματος αυτόματης περικοπής δαπανών, σε περίπτωση που διαπιστώνονται αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους, τις οποίες θα επικυρώνει η Eurostat.

Σημειώνεται ότι, πλέον, στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει πρόοδος και να κλείσει η αξιολόγηση σε ένα έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως το έκτακτο Eurogroup θα συγκληθεί είτε την Τρίτη του Πάσχα, είτε την Πέμπτη 5 Μαϊου.

Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, εντός της ημέρας με το κουαρτέτο, το οποίο παραμένει στην Αθήνα.Σχόλια