Συνάντηση Δραγασάκη με κινεζική επιτροπή για το σχεδιασμό των επενδύσεων

Συνάντηση Δραγασάκη με κινεζική επιτροπή για το σχεδιασμό των επενδύσεων

Συνάντηση με επταμελή αντιπροσωπεία της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (National Development and Reform Commission – NDRC) με επικεφαλής τον Γουάνκ Ξιάοταο, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Σημειώνεται ότι τους εκπροσώπους της NDRC (αρμόδιου κινεζικού φορέα για το σχεδιασμό των επενδύσεων στο εξωτερικό) συνόδευε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Τσου Ξιαολί, ενώ από την ελληνική πλευρά στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, καθώς και στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ επαναβεβαιώθηκε η βούληση και των δύο πλευρών για την προώθηση μιας μακράς πνοής σταθερής συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Τέλος, αποφασίστηκε ο συντονισμός ομάδων εργασίας, υπό τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν και να εξειδικευθούν περαιτέρω ανά έργο τα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.Σχόλια