Συνάντηση ΗΠΑ, Ρωσίας & ΟΗΕ για τη Συρία

Συνάντηση ΗΠΑ, Ρωσίας & ΟΗΕ για τη Συρία

Συνάντηση με αντικείμενο την κρίση στη Συρία θα έχουν την Παρασκευή στη Γενεύη οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στη συνάντηση δε θα λάβουν μέρος ούτε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ούτε ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Όπως δήλωσε ο κ. ντε Μιστούρα στο πρακτορείο Reuters , στόχος των επαφών στη Γενεύη θα είναι η «καλύτερη οργάνωση» των επόμενων συναντήσεων που γίνουν στο πλαίσιο της Διαδικασίας της Βιέννης, για την πολιτική επίλυση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Η επόμενη συνάντηση για τη Διαδικασία της Βιέννης αναμένεται να γίνει στη Νέα Υόρκη στα τέλη Δεκεμβρίου, ωστόσο, ο κ. Κέρι έχει καταστήσει σαφές πως η επιτυχία των επαφών στη Νέα Υόρκη εξαρτάται από τη σύνοδο που ξεκίνησε σήμερα στη Σαουδική Αραβία, με τη συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης, όπου επιχειρείται να συγκροτηθεί μία ενιαία αντιπροσωπεία για τις διαπραγματεύσεις με το καθεστώς Άσαντ.Σχόλια