Συνάντηση Μέρκελ – Ντράγκι

Συνάντηση Μέρκελ – Ντράγκι

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι θα έχει την επόμενη Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην Ευρωζώνη, χωρίς να είναι γνωστό αν θα αναφερθούν και την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση της Γερμανίδας ηγέτιδας με τον κεντρικό τραπεζίτη της ευρωζώνης έρχεται τη στιγμή που το Βερολίνο βρίσκεται απόλυτα αντίθετο με το σχέδιο της Κομισιόν για ενιαία ασφάλιση όλων των τραπεζικών καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στη νομισματική ένωση, σχέδιο το οποίο στηρίζει η ΕΚΤ.

Η γερμανική κυβέρνηση, με κύριο εκφραστή τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και την ξεκάθαρη στήριξη της κ. Μέρκελ, έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί το σχέδιο των Βρυξελλών, που προβλέπει τη σταδιακή συγκρότηση κοινού εγγυητικού ταμείου για τις αποταμιεύσεις με ορίζονται το 2024.

Το Βερολίνο βλέπει το όλο σχέδιο ουσιαστικά ως μία προσπάθεια να μεταφερθεί το βάρος για τα λάθη των τραπεζών του Νότου στο Βορρά, ενώ οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη το αντιλαμβάνονται ως απαραίτητη συνθήκη για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης.Σχόλια