Συνάντηση Πανούση – Στυλιανίδη για τις πυρκαγιές

Συνάντηση Πανούση – Στυλιανίδη για τις πυρκαγιές

Συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Πολιτική Προστασία, Χρήστο Στυλιανίδη, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Τον Κύπριο επίτροπο συνόδευε ο συνεργάτης του, Φίλιππος Σαββίδης, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, η προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο διπλωματικός σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού, Γεώργιος Αλεξόπουλος και η εθνική εκπρόσωπος στην Ε.Ε. επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, πύραρχος Κάλλι Σαΐνη.

Ο κ. Πανούσης, στη διάρκεια της συνάντησης, ενημέρωσε τον κ. Στυλιανίδη για τα τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, αλλά και για τα ενέργειες από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την πυροσβεστική υπηρεσία και τους εμπλεκόμενους φορείς, για την αντιμετώπισή τους.

Ο κ. Πανούσης, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι οι αρχές είναι σε απόλυτη ετοιμότητα αυτή την περίοδο, παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που έχουν γίνει από ελληνικής πλευράς και διαβεβαίωσε τον κ. Πανούση για τη διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιδείξει έμπρακτα και αποτελεσματικά ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τη χώρα μας.

Ακόμα, σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπ’ αυτόν ευρωπαϊκές υπηρεσίες, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν την Ελλάδα, εάν χρειαστεί, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Σχόλια