Συνάντηση Παυλόπουλου – Πούτιν στη Μόσχα

Συνάντηση Παυλόπουλου – Πούτιν στη Μόσχα

Με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί ο πρόεδρο της Δημοκρατίας κατόπιν πρόσκλησης της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, που τον αναγόρευσε ως επίτιμο διδάκτορά της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που βρίσκεται στην Μόσχα από χθες συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας στη Μόσχα, Σεργκέι Ναρίσκιν.

«Η άμβλυνση των οικονομικών μέτρων είναι προς όφελος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας», ανέφερε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικά διαπιστώνει ότι τα βήματα που κάνει η Ρωσία στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είναι πάρα πολλά και είναι προς όφελος και της ΕΕ και της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις διεθνείς εξελίξεις σημειώνοντας πως δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις.

 Σχόλια