Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στις 10 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στις 10 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη

Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί στις 10 Οκτωβρίου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ενέργεια.

«Η επίσκεψη θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου», ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Πούτιν θα συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου και θα έχει διμερείς επαφές με τον κ. Ερντογάν.

Σημειώνεται πως αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Τουρκία μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 που διεξήχθη στην Αττάλεια, το Νοέμβριο του 2015. Μία εβδομάδα αργότερα, η κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προκάλεσε σοβαρή διπλωματική κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με την Άγκυρα, που ήταν ήδη τεταμένες λόγω του ακανθώδους ζητήματος της συριακής κρίσης. Η Ρωσία επέβαλε μάλιστα σκληρές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, ιδίως στον τουριστικό τομέα.

Τελικά, τον Ιούλιο οι δύο ηγέτες άρχισαν αιφνιδιαστικά μια διαδικασία συμφιλίωσης, που επικυρώθηκε με την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη, στις 10 Αυγούστου.

Σχόλια