Συνάντηση πρακτόρων ΟΠΑΠ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το τέλος των 0,05 ευρώ στα τυχερά παιχνίδια

Συνάντηση πρακτόρων ΟΠΑΠ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το τέλος των 0,05 ευρώ στα τυχερά παιχνίδια

Συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ ΑΕ (ΠΟΕΠΠΠ), στο πλαίσιο των επαφών της Ομοσπονδίας με τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με την επιβολή του «τέλους» στα τυχερά παιχνίδια.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «φάνηκε ότι πείστηκαν από την επιχειρηματολογία της ΠΟΕΠΠΠ», και απέσπασαν την υπόσχεση ότι θα υπάρξει συνάντηση άμεσα της ΠΟΕΠΠΠ, με στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων, «για την δρομολόγηση της οριστικής λύσης, με την άρση της επιβολής του τέλους 0,05 ευρώ, ανά στήλη των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ».

Πέρα από την επιχειρηματολογία σχετικά με τις «οδυνηρές συνέπειες» μιας τέτοιας απόφασης για τον κλάδο των πρακτόρων και την αναποτελεσματικότητα όσον αφορά την είσπραξη των προσδοκώμενων εσόδων από το υπουργείο Οικονομικών, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης που διενεργήθηκε από την PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. για λογαριασμό της ΠΟΕΠΠΠ, από τα οποία προκύπτει ότι η ενδεχόμενη εφαρμογή της απόφασης είναι άκρως επιβαρυντική.

Σύμφωνα με τους πράκτορες, «η μελέτη καταδεικνύει και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας τόσο στο θέμα του κινδύνου κλεισίματος χιλιάδων πρακτορείων, όσο και της αδυναμίας είσπραξης των εσόδων που υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών».Σχόλια