Συνάντηση Σόιμπλε – Τόμσεν – Προσκλήθηκε και είπε «όχι» ο Τσακαλώτος;

Συνάντηση Σόιμπλε – Τόμσεν – Προσκλήθηκε και είπε «όχι» ο Τσακαλώτος;

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ένα διπλωματικό «θρίλερ» στο Βερολίνο, έπειτα από πληροφορίες ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάλεσε σε κοινή συνάντηση τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Τσακαλώτος απέρριψε την σχετική πρόσκληση, λίγο αργότερα, ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, εξέδωσε ανακοίνωση, διαψεύδοντας τη σχετική πληροφορία.

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη γερμανική ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε αφού είχε προηγηθεί «καταιγισμός» σχετικών ερωτημάτων από γερμανικά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», από το Βερολίνο νωρίτερα επιβεβαιωνόταν συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «με εκπρόσωπο του ΔΝΤ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών».

Ο «εκπρόσωπος» δεν είναι άλλος από τον Πολ Τόμσεν, ο οποίος και βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα.

Στη συνάντησή τους οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, και τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.Σχόλια