Συνάντηση Στ. Θεοδωράκη με Μ. Σούλτς στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Στ. Θεοδωράκη με Μ. Σούλτς στις Βρυξέλλες

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε το απόγευμα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την προσφυγική κρίση αλλά και την οικονομία. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ Θεοδωράκης μίλησε αργότερα στους ευρωβουλευτές  του Ευρωπαικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

–Η ομιλία

«Οι λαϊκισμοί δεν λύνουν το πρόβλημα στο προσφυγικό» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του το απόγευμα της Τρίτης στους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η εκδήλωση «Αλληλεγγύη Χωρίς Σύνορα» οργανώθηκε μετά από πρόταση των ευρωβουλευτών του Κινήματος Γιώργου Γραμματικάκη και Μίλτου Κύρκου στον Τζιάνι Πιτέλα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου του Ποταμιού στο Περιστέρι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι ακόμα και στο θέμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς μάχονται δύο λαϊκισμοί: Ο ξενοφοβικός λαϊκισμός -η λογική ότι ο «άλλος», ο «ξένος», ο «διαφορετικός» είναι επικίνδυνος- και ο λαϊκισμός της ελεημοσύνης, ο αριστερός λαϊκισμός που λέει ότι: «Όλοι οι καλοί χωράνε, και απ? τη στιγμή μάλιστα που είναι φτωχοί είναι και ταξικοί σύμμαχοι του λαού».

Συνεχίζοντας την ομιλία του προσέθεσε: «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν είχε επεξεργαστεί καμία λύση και πέρασε σε μια πολιτική που τσαλαβουτούσε και ακόμα τσαλαβουτά στην μεγάλη δεξαμενή που συναντιούνται όλοι οι λαϊκισμοί ενώ η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνετε μέρα με την ημέρα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στις ευθύνες της Ευρώπης: «Πρέπει όλοι οι λαοί της Ευρώπης να αναλάβουν αναλογικά τις ευθύνες που έχουν αναλάβει οι Έλληνες. Γιατί είναι αλήθεια ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο και η πρώτη ενστικτώδης κίνηση ήταν να περιχαρακωθεί απέναντι στις μάζες των απελπισμένων».Σχόλια