Συνάντηση στο αέρα είχε ο Πάνος Καμμένος με τουρκικά μαχητικά!

Συνάντηση στο αέρα είχε ο Πάνος Καμμένος με τουρκικά μαχητικά!

Παρ’ ολίγον επεισόδιο πριν λίγη ώρα στα Ίμια, όταν δύο τουρκικά F16 πλησίασαν πολύ κοντά σε ελικόπτερο στο οποίο βρισκόταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε μεταβεί στο σημείο, προκειμένου να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού.

Αναλυτικότερα, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα για τους τρεις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου του 1996, ελικόπτερο του Στρατού μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, καθώς ο υπουργός εξέφρασε την επιθυμία να ρίξει στεφάνι εκεί, προς τιμήν των νεκρών του Πολεμικού Ναυτικού.

Όταν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας έφτασε στα Δωδεκάνησα, πάνω από τα Ίμια, μείωσε το ύψος του προκειμένου να γίνει χωρίς πρόβλημα η ρίψη του στεφάνου.

Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 βρίσκονταν πολύ κοντά στο ελικόπτερο, αλλά εντός τουρκικού FIR.

Για προληπτικούς λόγους, η Πολεμική Αεροπορία έδωσε εντολή να απογειωθούν από τη Σούδα δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής, και να κινηθούν προς την περιοχή των Ιμίων.

Όταν τα ελληνικά F16 έφτασαν στο σημείο, κινήθηκαν στον ελληνικό FIR, πολύ κοντά στα τουρκικά μαχητικά, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κανένα επεισόδιο, καθώς τα τουρκικά F16 αρκέστηκαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, επιλέγοντας να μην εισβάλουν ούτε στον ελληνικό FIR ούτε στον εθνικό εναέριο χώρο.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το συμβάν, επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε αναγνώριση των τουρκικών μαχητικών από τα ελληνικά F16 διότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν πέρασαν σε ελληνικό FIR. Οι ίδιες πηγές βεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, ούτε κάποιου είδους επεισόδιο.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα ο κ. Καμμένος έχει προσγειωθεί στην Κρήτη, προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη, και να επισκεφθεί την 133 Σμηναρχία Μάχης. Μαζί του βρίσκονται ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Δαμαβολίτης.


Σχόλια