Συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας με τον Κινέζο πρέσβη για την COSCO

Συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας με τον Κινέζο πρέσβη για την COSCO

Συνάντηση με τον Κινέζο πρέσβη, Zou Xiaoli, είχαν νωρίτερα στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Θ. Δρίτσας.

Η συνάντηση προέκυψε μετά από σχετικό αίτημα της κινεζικής πλευράς, και σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια πρώτη εκτίμηση για το πώς λειτουργεί η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ συζητήθηκαν και οι εργασιακές σχέσεις που ισχύουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση αποσκοπούσε στο να διαπιστώσει η κινεζική πλευρά το κλίμα που επικρατεί σε υπουργικό επίπεδο για τα θέματα του κινεζικού κολοσσού, ενώ, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συνάντηση είχε καλή εξέλιξη και οι Κινέζοι έφυγαν ικανοποιημένοι.

Οι κ.κ. Σταθάκης και Δρίτσας, καθώς και ο κ. Zou Xiaoli, συμφώνησαν στη δρομολόγηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας, ενώ επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, σε πολλαπλά επίπεδα.

«Κάθε τι που έχει εγκατασταθεί με σύμβαση στη χώρα μας είναι σεβαστό. Όσον αφορά στην παραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στην COSCO στεκόμαστε με πολύ σοβαρότητα απέναντι στις συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους. Θέλουμε κάθε τέτοια σύμβαση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Πέρα από τη συζήτηση που θα ανοίξουμε για αυτή την συμφωνία, το πρώτιστο ζήτημα είναι να εντάσσονται στην αναβάθμιση διακρατικών σχέσεων. Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε ανοιχτούς ορίζοντες για την αναβάθμιση των σχέσεων με την Κίνα και τον κινεζικό λαό», είχε αναφέρει χθες σχετικά ο κ. Δρίτσας.
Σχόλια