Συνάντηση των δυνάμεων της Αριστεράς προτείνει ο Μ. Γλέζος – «Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την ιστορία της Αριστεράς»

Συνάντηση των δυνάμεων της Αριστεράς προτείνει ο Μ. Γλέζος – «Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την ιστορία της Αριστεράς»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την ιστορία της Ελλάδας, την ιστορία της Αριστεράς, την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο Μανώλης Γλέζος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε αυτά που εξήγγειλε προεκλογικά όταν ανέλαβε την εξουσία.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συνάντηση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει «μεγάλη διάσταση απόψεων». «Δεν πρόκειται να μείνω ανενεργός» είπε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας έκκληση να αποφευχθούν οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μετεκλογκές συνεργασίες, εκτός εάν το Μαξίμου «αναιρέσει και κάνει αυτοκριτική για όσα έκανε». «Εγώ έχω μία ευπιστία στους ανθρώπους αποδεδειγμένη, την έχω πληρώσει βέβαια. Αν πρόκειται να σωθεί η χώρα, γιατί όχι; Να την ξαναπληρώσω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Γλέζος σημείωσε πως δε βλέπει κάποιο «ουσιαστικό επιχείρημα», στα επιχειρήματα που εκείνη προβάλει.

Για τον ΦΠΑ, χαρακτήρισε «αδιανόητο» τον φόρο στο ψωμί, κάνοντας λόγο για «ανοησίες»: «Με ποιο δικαίωμα μπορούν τα άλλα κράτη στα τρόφιμα να έχουν, όπως η Μάλτα, 0%, άλλες χώρες 3% κι εμείς να μην έχουμε δικαίωμα να πούμε, παραδείγματος χάριν, στις βρεφικές, στις νηπιακές τροφές, μηδέν συντελεστής; (…) Από εκεί και πέρα, ας βάλουμε στα καλλυντικά 33,43%, για να υπάρξει το ισοδύναμο των εσόδων» αντιπρότεινε.

Σε ερώτηση για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο κ. Γλέζος τόνισε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση, υπάρχει το ευρώ και η Ε.Ε.», ενώ ξεκαθάρισε πως «δε θα δεχτούμε ποτέ η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη». «Δεν χαρίζουμε την Ευρώπη στους άλλους, είναι δημιούργημα μας όχι μονάχα λεκτικά, μορφολογικά, αλλά και νοηματικά», συμπλήρωσε.Σχόλια