Συνάντηση Τσίπρα με τη γυναίκα – σύμβολο κατά του Ισλαμικού Κράτους

Συνάντηση Τσίπρα με τη γυναίκα – σύμβολο κατά του Ισλαμικού Κράτους

Συνάντηση με τη νεαρή ακτιβίστρια Νάντια Μουράντ Μπασέ, την οποία είχαν απαγάγει τζιχαντιστές από το χωριό της στο Ιράκ κρατώντας την αιχμάλωτη, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Τσίπρας και η Νάντια Μουράντ Μπασέ συζήτησαν μεταξύ άλλων για το προσφυγικό, με τον πρωθυπουργό να στέκεται στην ανάγκη οι πρόσφυγες σε Ειδομένη και Πειραιά να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι εξέφρασε στην Νάντια Μουράντ Μπασέ τον θαυμασμό του για τη δύναμη της και τον αγώνα που διεξάγει, και πρόσθεσε ότι ο πόλεμος και ο θρησκευτικός φανατισμός, καταστρέφουν τις κοινωνικές δομές στη Συρία και ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.

tsipras tweets

Από την πλευρά της, η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο δικό της λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε ότι έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, με τον οποίο συζήτησαν «για την προσφυγική κρίση και τους νέους κανονισμούς της ΕΕ».

Η ίδια τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να στηρίξουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα παρέχοντας άμεσα στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα, η νεαρή ακτιβίστρια, που προ περίπου δύο μηνών είχε γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί τις προσφυγικές ροές μέσα σε ένα χρόνο.Σχόλια