Συναντήσεις Τσίπρα με Μπάιντεν και Μέι στη Νέα Υόρκη

Συναντήσεις Τσίπρα με Μπάιντεν και Μέι στη Νέα Υόρκη

Τη θέση και τις προοπτικές της Ελλάδας αναμένεται να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του το μεσημέρι (τοπική ώρα) στο Concordian Summit στην Νέα Υόρκη.

Αργότερα, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Σύνοδο του ΟΗΕ για το προσφυγικό. Επίσης, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν, στην διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν το χρέος και το Κυπριακό.

Η Αθήνα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θεωρεί ότι η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται, και εκτιμά ότι μαζί με την δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να υπάρξει και συμφωνία για την διευθέτησή του.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ τα δεδομένα της οικονομίας, καθώς και τις προοπτικές της ως το τέλος του έτους.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η Αθήνα θεωρεί πως η επίλυση του ζητήματος θα συνιστά ένα ακόμα βήμα για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερίζα Μέι, κατόπιν αιτήματος της ιδίας, στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί με ξένους ηγέτες.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, το θέμα της Βρετανίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για την μορφή που θα πάρει το Brexit, όσο και για το μέλλον των Ελλήνων εργαζόμενων και φοιτητών που ζουν στη χώρα.Σχόλια